Mariokart

XBOX har lenge konkurrert med Playstation siden de først kom, og det har ikke vært en lett vei for det Microsoft-utviklede systemet. Det er en konsoll som prøvde seg litt utenfor boksen, men de ble fort spist opp av resten. Nå har de kommet med noen nytt som gjør at du kan bruke andre kontroller til å styre med i spillene. Dette har gjort det fint for familier å ta del i spillene sammen. Da snakker vi om Mariokart som et eksempel. Der vil det være mulig for opp til 9 personer å spille samtidig. Samtidig vil skytespill og andre presisjonsspill ha egne kontroller man kan bruke. Da er det en sensor man monterer ved skjermen, så vil det være en markør som flytter seg. Akkurat som ved bruk av en mus på en PC eller Mac. Mariokart, Walking Dead og mange andre kan du spille på XBOX, men vi fokuserer på de vi nettopp har prøvd ut etter at vi fikk XBOX på kontoret. Tilbake til Mariokart. Det er kanskje ikke et spill for de over 16 år, men det fikk uventet mye oppmerksomhet da vi samlet oss her en kveld. Da var det flere folk over 30 år som faktisk satt og ropte mens de spilte. Det har tydeligvis ikke så mye å si hva konseptet er, så lenge det fenger og er en konkurranse i det. Det er selvfølgelig meningen å vinne, og da kjemper man veldig for å få det til. Jeg tror vi kan konkludere med at dette spillet passer for mange situasjoner og kvelder, og at alder ikke har noe å si. Det er alltid mulig å spille sammen med de som er eldre enn deg, og det har vi erfart.

Destiny

Dette spillet kom ut for ikke så lenge siden, og det er et spill for de som er litt eldre og kan klare litt mer spenning. Det er kanskje et av de største spillene som har blitt lansert på denne konsollen på noen år, og det føles ut som man ikke blir ferdig. Det at spillet er så omfattende er bare positivt, men da må det være en variasjon i det hele. Ellers kan man risikere å gå grådig lei av det hele. Destiny er fiction, så man må forvente at det er litt annerledes enn virkeligheten. Man er en karakter som skal gjennom en hel haug med utfordringer, men det er en story hele veien. En rød tråd gjennom spillet gjør det til en glede å spille. Hele tiden er det noen nye spennende ting som kommer inn i karakterens liv, og man får muligheten til å gjøre noe med det. Det er et veldig stort spill som strekker seg over flere år i gamet, og det vil være flere brett eller baner. Spørs helt hvordan man ser på det. Det er noe mørkt og dystert over det hele, men lyspunktene kommer jo når du klarer et oppdrag. Gjennom store deler av spillet vil du se at karakteren endrer seg, og det er den variasjonen man er ute etter. Det er vanskelig å vite om du spiller en ond mann eller en god mann, og det får deg til å stille spørsmål rundt historien. Det er alltid et onde før det gode kommer, og man må holde pusten noen ganger for å se om alt ender bra til slutt. Vi skal selvfølgelig ikke røpe om noe som helst går bra eller dårlig, så det må du bare finne ut av selv.

GTA V (Grand Theft Auto 5)

Dette er det 5 spillet i originalserien om GTA, og for en reise som har blitt gjort siden det første spillet kom ut på PS1 for mange, mange, mange år siden. Det har vært en retningsendring fra 1D til 3D og first person view, og det er mildt sagt fortreffelig. Her er du en gangster som skal gjøre det som trengs for å klare oppdrag, og det er ingenting som burde overraske deg over ting som skjer. Derimot er det faktisk noe som er litt sjokkerende. Du har sjansen til å styre over karakterens liv, men det er på skyggesiden av loven. Du skal behandle kamerater som sjefer og sjefer som kamerater, men det kan hende du må dolke noen i ryggen for penger. Det er vanskelig å si. Omfanget av spillet er massivt, og du finner nesten ikke to like biler ute i gatene. Det har vært en sterk oppgradering fra de andre spillene, og det er nesten til å bli målløs av. Man kan kjøre fra øy til øy, eller så kan man ta en båt. Men stjeler du en båt, så er sjansen stor for at politiet kommer etter deg. Det er alltid et snev av spenning i dette spillet, og vi vil gjerne få anbefale det til deg på XBOX. Oppløsningen og grafikken er upåklagelig, så nå er resten opp til deg. Det er du som bestemmer hvordan veien videre går. Sett i gang med spillet, og vi kan love deg at du ikke